Wereldwijd meer dan 1 miljoen doden door coronavirus (Johns Hopkins)

Sinds het begin van de corona-epidemie, zijn wereldwijd al meer dan één miljoen mensen overleden aan covid-19. Dat blijkt uit een telling van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore.

De teller van universiteit Johns Hopkins overschreed vandaag even voor 3 uur (Belgische tijd) de kaap van de 1 miljoen doden. Er wordt nu melding gemaakt van wereldwijd 1.000.555 sterfgevallen door covid-19.

In de nacht van zondag op maandag had een gelijkaardige telling van het Franse persagentschap AFP ook al melding gemaakt van 1 miljoen coronadoden.

De meeste dodelijke slachtoffers vielen in de Verenigde Staten (ongeveer 205.000), gevolgd door Brazilië (meer dan 142.000) en India (ruim 95.000).

In de VS zijn ook de meeste besmettingen vastgesteld: meer dan 7,1 miljoen. Wereldwijd gaat het volgens de universiteit om meer dan 33 miljoen bevestigde gevallen. Aangenomen wordt dat het werkelijke aantal besmettingen nog een pak hoger ligt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.