Weekgemiddelde stijgt in Brussels gewest: regering neemt nog geen nieuwe maatregelen

In de periode tussen 31 juli en 6 augustus bedroeg het weekgemiddelde van het aantal nieuwe besmettingen 42,9 gevallen per 100.000 inwoners in het Brussels gewest. De Brusselse cijfers blijven stijgen, maar de regering grijpt nog niet verder in. Zoals vorige week bekend gemaakt is het wachten of de kaap van 50 gevallen per 100.000 inwoners wordt bereikt. Dan wordt het dragen van een mondmasker verplicht in het hele Brussels gewest.

"Preventieve maatregelen worden er nog niet genomen. We hopen die grens van 50 natuurlijk niet te overschrijden, maar van zodra het gebeurt zal er de nodige communicatie komen en wordt aan de Brusselaars ook duidelijk gemaakt waar en hoe het masker gedragen moet worden. Intussen is er elke ochtend overleg over de nieuwste cijfers", vertelt Nancy Ngom a, woordvoerster van Brussels minister-president Rudi Vervoort.

In het Brussels gewest is de kaap van 50 gevallen per 100.000 inwoners nog niet gerond, maar in zeven van de negentien Brusselse gemeenten is dat wel al het geval: Anderlecht (74), Schaarbeek (55), Jette (55), Brussel-Stad (53), Sint-Agatha-Berchem (52), Ganshoren (52) en Sint-Gillis (50). De gemeenten Molenbeek (47), Sint-Joost-ten-Node (47) en Vorst (46) gaan ook richting die drempel. Watermaal-Bosvoorde is de minste besmette gemeente met 12 gevallen per 100.000 inwoners.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.