Wallonië versnelt vaccinatietempo

Wallonië heeft een reeks tussentijdse maatregelen genomen die de beschikbaarheid moeten opkrikken in de centra die momenteel instaan voor de vaccinatie van personeel in de zorgsector en de eerstelijnszorg. Dat meldt minister van Volksgezondheid Christie Morreale dinsdag. De beslissingen komen er in afwachting van een nieuw advies van de Hoge Gezondheidsraad over de mogelijke inenting van 55-plussers met het vaccin van AstraZeneca.

Meer concreet voeren de maatregelen een versoepeling door van de uitnodigingsmodaliteiten van de prioritaire groepen. Zo worden ook laatstejaarsstudenten uitgenodigd uit geneeskundige en zorgrichtingen, net als personeel van gezins- en ouderenhulp en de mensen die in de toekomstige vaccinatiecentra voor het grote publiek de vaccins zullen toedienen en er v oor de logistieke hulp zullen instaan.

Een andere ingreep is dat de vaccinatie wordt uitgebreid naar groepen uit de volgende fase. Zij kunnen vanaf vandaag/dinsdag het vaccin van AstraZeneca toegediend krijgen. Tot slot wordt contact opgenomen met ziekenhuizen over de vaccinatie van personen met een chronische aandoening die geregeld bij hen moeten langskomen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.