Wallonië rondt kaap van 20 procent eerste vaccinaties

Wallonië heeft zaterdag de kaap gerond van 20 procent van zijn volwassen bevolking die minstens één dosis van een coronavaccin kreeg toegediend. Eén persoon op vijf in de leeftijd om te worden gevaccineerd, is effectief gevaccineerd. Dat meldt Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) zondag in een persbericht.

De voorbije week hebben de vaccinatiecentra, ziekenhuizen en zorginstellingen 133.000 doses toegediend, wat het totaal op 10 april op 782.700 toegediende doses in Wallonië brengt, aldus het persbericht.

Bijna 4.000 mensen konden deze week ook profiteren van het Qvax-systeem, voor 160.000 mensen die op de reservelijst in Wallonië staan.

Het Waalse gewest opent maandag ook zijn laatste vier lokale vaccinatiecentra in Walcourt, Philippeville, Limbourg en Bouillon, waardoor alle 52 vaccinatiecentra op zijn grondgebied nu geactiveerd zijn.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.