Vrouw van Zelenski kondigt programma voor mentale hulp aan

Olena Zelenska, de vrouw van de Oekraïense president Volodimir Zelenski, heeft de lancering van een nationaal programma aangekondigd dat Oekraïners mentale hulp moet bieden. Als reden voor de lancering geeft Zelenska de "mentale gezondheidscrisis en schok" in het land, als gevolg van de oorlog. Volgens een verklaring gaat de Oekraïense regering het programma "op korte termijn" ontwikkelen, in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

"Geen enkele Oekraïner, of het nu een volwassen persoon of een kind is, kan er zeker van zijn dat hij of zij morgen wakker wordt", stelt Zelenska in een videoboodschap op sociale media. "Door alles dat zij hebben meegemaakt onder de bezetting, aan het front, in schuilkelders en in het buitenland, hebben ze net als de mensen met fysieke verwondingen revalidatie nodig".

Volgens Zelenska wil Oekraïne de steun vergroten voor het psychologische welzijn van mensen die een oorlog meemaken. Het land wil daarin als voorbeeld dienen voor andere landen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.