Voorbije 24 uur waren er 39 nieuwe opnames

De trends blijven dalen: de voorbije 24 uur waren er 39 nieuwe opnames voor het coronavirus. In de Belgische ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 1.302 patiënten opgenomen. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het Belgisch instituut voor gezondheid Sciensano dinsdag.

Op maandag 25 mei werden 198 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 93 in Vlaanderen, 89 in Wallonië en 16 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 57.455. Sciensano merkt hierbij op dat 85 serologisch positieve gevallen uit de cijfers verwijderd zijn. Serologisch positieve gevallen wijzen op een infectie uit het verleden.

Op de intensieve zorgen liggen in totaal 249 patiënten, dat is een verdere daling met 2 patiënten in de voorbije 24 uur.

Sinds 15 maart werden 15.320 patiënten ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard. Dat is een stijging van 23 in de voorbije 24 uur. In totaal werden 9.334 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 23 in de voorbije 24 uur. Van die 23 overleden 16 mensen in het ziekenhuis en 7 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 100 procent bevestigd door een COVID-test.

Van de in totaal 9.334 overleden personen, overleed 48 pct in het ziekenhuis, 51 pct in een woonzorgcentrum, 0,3 pct thuis en 0,5 pct op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (25 pct) als vermoede (75 pct) gevallen.

Volgens Sciensano worden in België nog steeds nieuwe besmettingen vastgesteld, maar de trends blijven dalen.

Iedereen die zich ziek voelt, koorts, hoesten, ademhalingsproblemen, moet thuis blijven en rechtstreeks telefonisch contact opnemen met de huisarts. Alle aanbevelingen zijn te vinden op https://www.info-coronavirus.be/nl/.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.