Volle ziekenhuizen in Londen: patiënten worden mogelijk naar hotels overgebracht

Om de druk op de Londense ziekenhuizen te doen afnemen, overweegt de Britse regering patiënten naar hotels te verplaatsen. Dat heeft minister van Gezondheid Matt Hancock woensdag in een interview met de nieuwszender Sky News bevestigd.

De gezondheidsdienst NHS "staat onder enorme druk en we kijken naar alle mogelijkheden om de druk te verlichten", zei Hancock. Hij voegde eraan toe dat patiënten enkel naar hotels zouden worden overgebracht als dat medisch verantwoord is.

Een woordvoerder van King's College Hospital in Londen deelde mee dat het ziekenhuis partnerschappen met hotels in de omgeving had gesloten om thuisloze patiënten te verplaatsen die in staat zijn het ziekenhuis te verlaten.

Groot-Brittannië is bijzonder zwaar getroffen door de coronapandemie. In delen van het land staan de ziekenhuizen op instorten. Daarvoor wordt ook een mutatie van het virus verantwoordelijk gesteld die zich volgens deskundigen sneller verspreidt dan het oorspronkelijke virus. Het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in een week tijd ligt op bijna 600.

De regering wil naar verluidt ook een aantal vaccinatiecentra de klok rond laten werken om het inentingsprogramma te versnellen. Tot nu toe werden in Groot-Brittannië meer dan 2,4 miljoen mensen met een eerste dosis ingeënt. Ruim 400.000 mensen kregen al de tweede dosis, die door de producenten aanbevolen wordt voor de beste bescherming.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.