Vlaanderen wil ook 60-65-jarigen versneld uitnodigen voor boosterprik (Beke)

Vlaanderen wil ook de groep van 60 - tot 65-jarigen versneld uitnodigen voor een boostervaccin, meer bepaald op de plaatsen waar de vaccinatiecentra voldoende capaciteit hebben om dat te doen. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Lorin Parys (N-VA), Katrien Schryvers (CD&V) en Lise Vandecasteele (PVDA).

De Interministeriële Conferentie (IMC) van de ministers van Volksgezondheid buigt zich zaterdag over de concrete uitrol van de boosterprik voor de algemene bevolking.

Sommige partijen vinden dat het best wat sneller mag gaan met die 'boostercampagne'. "Wat is de reden dat men niet sneller kan gaan?", vraagt N-VA-parlementslid Lorin Parys zich af. Open Vld-politica Freya Saeys is het "politieke getalm" beu. "We hebben daadkracht nodig. We hoeven helemaal niet te wachten op het advies van de Hoge Gezondheidsraad. We kunnen het ook gewoon doen en daarmee basta!", klonkt het scherp. 

"We gaan niet wachten. We moeten dat ook niet doen", reageerde minister van Volksgezondheid Wouter Beke. Volgens de CD&V-minister zijn er in Vlaanderen intussen al zo'n 700.000 boostervaccins gezet en is het de bedoeling dat tegen het einde van dit jaar 2,5 miljoen Vlamingen een boosterprik krijgen.

"Afgelopen maandag alleen hebben er 100.000 mensen een uitnodiging gekregen", stelt Beke. Het gaat dan onder meer om zorgpersoneel, 65-plussers, mensen met immuniteitsproblemen en mensen die eerder Johnson & Johnson hebben gekregen. Maar Vlaanderen is van plan om ook al te starten met uitnodigingen voor de groep tussen 60- en 65 jaar. "Daar hebben we een impliciet akkoord over gekregen. We gaan die groep tussen 60 en 65 jaar ook uitnodigen in die centra die de extra capaciteit hebben om dat te doen", aldus Beke. 

Als het van coalitiepartner N-VA afhangt, moet Vlaanderen meteen daarna ook al leerkrachten en kinderbegeleiders in de kinderopvang uitnodigen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.