Vlaanderen voert vaccinatietempo verder op: ruim kwart miljoen vaccins volgende week

Volgende week zullen in Vlaanderen naar verwachting 252.971 coronavaccins worden toegediend. Dat zijn er ruim 40.000 meer dan deze week, zo blijkt uit cijfers op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Het overgrote deel van de vaccins wordt toegediend in de vaccinatiecentra. Daar worden in de week van 5 tot en met 11 april in totaal 247.875 prikken gezet. Het gaat telkens om een eerste dosis.

Daarnaast zijn er ook nog 3.876 vaccins voorzien als tweede dosis in de assistentiewoningen. De overige 1.220 inentingen worden toegediend in de collectieve zorgvoorzieningen. In zo goed als alle gevallen gaat het daar om een tweede dosis.

Pfizer/BioNTech is met 211.211 vaccins nog altijd de hoofdleverancier voor de Vlaamse vaccinatiecampagne. Daarnaast worden er ook 31.800 vaccins van Moderna en 9.960 van AstraZeneca ingezet.

Het vaccinatietempo in Vlaanderen werd deze week nog grondig opgevoerd: van 135.241 naar 212.541 vaccins. Volgende week ligt het tempo dus nog iets hoger. Het is de bedoeling om zowat een half miljoen doses per week toe te dienen in de maand mei, zo heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid eerder al aangekondigd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.