Virus mogelijk overgegaan van nerts op mens

In Nederland is mogelijk voor het eerst een mens door een dier besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. Het gaat om een nerts, zo heeft minister van Landbouw Carola Schouten bekendgemaakt.

Uit nieuwe resultaten van een lopend onderzoek op nertsenbedrijven is volgens de Nederlandse minister aannemelijk dat er zo'n besmetting heeft plaatsgevonden.

Ook blijkt uit dat onderzoek dat nertsen Covid-19 kunnen hebben zonder ziekteverschijnselen te tonen. Op basis van deze laatste inzichten nemen Schouten en zorgminister Hugo de Jonge een aantal maatregelen. Zo zullen alle nertsenbedrijven in Nederland worden gecontroleerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Dirk Van Renterghem

    22 mei 2020

    Het is aangetoond dat nertsen elkaar kunnen besmetten. Ook katten kunnen elkaar besmetten... Een besmetting van kat op mens is nog niet 'gezien', maar wordt daar actief naar gezocht? Katten gaan op wandel, ontmoeten andere katten... Thuis likken ze de vacht, worden geaaid..., stof van de vacht wordt in de ruimte verspreid zoals allegische patineten wel weten. Dringend is meer onderzoek nnodig.