Vijftien procent slaagt voor Franstalig toelatingsexamen arts en tandarts

Aan Franstalige kant is 15,47 procent geslaagd voor het toelatingsexamen van arts en tandarts, zo werd zaterdag bekendgemaakt door Ares (Academie de recherche en d'enseignement superieur). Op de 3.535 deelnemende studenten zijn er dus 547 geslaagd. De rest krijgt een tweede kans op 4 september.

Het slaagpercentage ligt hiermee lager dan de vorige jaren: toen slaagden respectievelijk 18 en 20 procent van de deelnemers.

Aan Vlaamse kant werden op voorhand quota vastgelegd voor studenten die volgend academiejaar aan de opleiding voor arts of tandarts willen beginnen. Alle deelnemers die op het toelatingsexamen van begin juli de helft behaalden op beide onderdelen, en die hebben aangegeven met de opleiding te willen starten, kunnen dat ook. De examencommissie moest zelfs extra punten toekennen, omdat de vragen moeilijker bleken dan vooraf ingeschat.

Aan het Vlaamse examen namen 6.233 kandidaten deel: 5.165 voor arts en 1.068 voor tandarts. Voor arts slaagde 22 procent en voor tandarts iets meer dan 24 procent.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.