Verplichte telewerkaangifte online beschikbaar (RSZ)

De telewerkaangifte voor bedrijven, die onlangs door de federale regering werd verplicht in de strijd tegen het coronavirus, is online beschikbaar. Dat laat de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) woensdag weten.

Sinds maandag is telewerk opnieuw verplicht voor alle ondernemingen, en dit voor minstens vier dagen per week. Werkgevers zijn ook verplicht om één keer per maand een telewerkaangifte te doen voor alle werknemers die onder deze maatregel vallen en dat kan nu heel eenvoudig via een onlinedienst op het portaal van de sociale zekerheid. De maatregel werd ingevoerd na het meest recente overlegcomité en is bedoeld als een manier om de vierde coronagolf in te dijken. 

In de telewerkaangifte dient de werkgever mee te delen op hoeveel werknemers de aangifte van toepassing is en hoeveel werknemers wegens hun functie niet kunnen telewerken, benadrukt de RSZ.

Sommige sectoren en werkgevers zijn vrijgesteld van de verplichte telewerkaangiftes. Het gaat om werkgevers uit de gezondheidszorg, de politiediensten, de onderwijsinstellingen (met uitzondering van universiteiten en privéscholen), ondernemingen die werken met gevaarlijke stoffen en kmo's waar minder dan vijf personen werken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.