Verdeling pakketten beschermingsmateriaal uit federale stock van start gegaan

Tegen midden juli verdeelt de overheid de eerste pakketten met beschermingsmateriaal uit de opgebouwde strategische reserve. Dat heeft het kabinet van minister Philippe De Backer, die de federale taskforce rond het coronavirus leidt, gemeld.

In deze eerste fase krijgen huisartsen, artsen-specialisten met een privépraktijk, thuisverpleegkundigen en zorgkundigen die de thuisverpleegkundigen bijstaan, vroedvrouwen en tandartsen een PPE-pakket. Het gaat om zorgverstrekkers in de eerste lijn die de essentiële zorg moeten garanderen aan patiënten, aldus De Backer. In een tweede fase kunnen mogelijk ook andere zorgverleners materiaal krijgen. Volgens de woordvoerster van De Backer zijn ondertussen al veel pakketten verdeeld.

Het pakket bestaat uit 1.000 chirurgische mondmaskers, 400 handschoenen, 50 schorten en 1 gezichtsbescherming. Het is aan de zorgverleners zelf om hun pakket up to date te houden. Indien er opnieuw een grote nood zou zijn, blijft de federale stock wel beschikbaar en kunnen zorgverleners daar ook opnieuw aankloppen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.