Vaping - "Indien nodig nemen we maatregelen" (FOD Volksgezondheid)

De FOD Volksgezondheid zegt donderdag contact te hebben opgenomen met de behandelende artsen van de 18-jarige jongen die mogelijk de eerste vape-dode in België is. "De artsen gaan ons hun conclusies overmaken, en indien nodig nemen we maatregelen", zegt woordvoerder Jan Eyckmans.

Het Nieuwsblad schreef donderdag dat de jongen een maand geleden met zware ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis. Hij belandde er in een coma en overleed na 26 dagen. De behandelende artsen hebben alle mogelijke oorzaken voor de longontsteking onderzocht. De enige hypothese die is overgebleven, is de e-sigaret en/of haar vulling. Hij had de e-sigaret van zijn moeder gebruikt, die er eentje had gekocht met een vulling met CBD, de niet-psychoactieve stof van cannabis.

De FOD Volksgezondheid benadrukt dat de Belgische regelgeving rond elektronische sigaretten erg streng is. Zo zijn de vullingen aan strikte regels onderworpen, en mag er geen TBC, CBD, vitamines of cafeïne inzitten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.