Vandenbroucke positief over vooruitgang Covid Safe Ticket in Brussel

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke is positief over de vooruitgang wat betreft de invoering van het Covid Safe Ticket (CST) voor bepaalde sectoren in Brussel vanaf oktober. "Ik geloof dat dit een goede beslissing is", zei Vandenbroucke (Vooruit) op de radio bij Bel-RTL. De beslissing moet later nog worden geformaliseerd door de Brusselse ministers in de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

"Het Covid Safe Ticket is een instrument dat de vrijheden kan veiligstellen die we, ondanks het virus, hebben verworven. En het is ook een stimulans" voor de bevolking om zich te laten vaccineren, zei Vandenbroucke.

De minister benadrukte  dat een CST "in alle buurlanden" (Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Nederland) vereist is om toegang te krijgen tot horecagelegenheden, theaters, bioscopen... "Dat zijn geen dictaturen, het zijn slimme landen", voegde hij toe.

De federale minister had het ook over de mogelijkheid om een CST te vragen als toegangsvoorwaarde voor ziekenhuizen of woonzorgcentra. "Ja, dat is een mogelijkheid en ik moedig de Vlaamse regering aan om deze beslissing te nemen", aldus nog minister Vandenbroucke.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.