Vakbonden UZ Leuven halen uit naar onwil van directie om werkdruk te verlagen

In een pamflet dat de vakbonden van het UZ Leuven verspreid hebben halen ze uit naar de directie omwille van de aanslepende problemen met betrekking tot werkdruk. Ze vragen ook verbeteringen aan het personeelsstatuut. Dat meldt ROB-tv en wordt aan Belga bevestigd door vakbondssecretaris Philip Joosten (LBC).

"We zijn het beu, die holle antwoorden die we krijgen op de talloze problemen... We zijn het beu dat mensen wenend thuiskomen omdat ze het niet meer aankunnen", aldus het pamflet. Om de hoge werkdruk, waarbij het UZ (dixit Joostens) "geen uitzondering is op de rest van de sociale sector" te verlagen, pleiten de vakbonden onder meer voor meer personeel aan het bed van de patiënt.

Daarnaast moet er ook statutair een en ander veranderen. De vakbonden pleiten hierbij in de eerste plaats voor 'een oproeppremie' als een personeelslid plots opgeroepen wordt om een afwezige collega te vervangen. Ook de invoering van maaltijdcheques staat op het syndicale verlanglijstje.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.