Vaccinatiegraad bij minderjarigen hinkt achterop in Brussel

Net zoals bij de volwassenen hinkt ook de vaccinatiegraad van de Brusselse minderjarigen achterop. Zo schrijft Bruzz en blijkt ook uit de recentste vaccinatiecijfers. In Brussel is nog geen 14 procent van alle jongeren tussen 12 en 17 jaar minstens deels of volledig gevaccineerd. De kloof met de andere regio's is groot.

De recentste cijfers tonen aan dat er in de categorie van 12- tot 17-jarigen nationaal gezien 40,10 procent van deze minderjarigen gevaccineerd zijn. Vlaanderen zit in die leeftijdscategorie al aan 44,63 procent en Wallonië toch ook al aan 40,84 procent. De kloof met Brussel en haar aandeel van 13,76 procent bij de minderjarigen is dus groot.

In het Brussels gewest is de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie in eerst instantie nog druk bezig met het sensibiliseren en motiveren van 18-plussers om zich te laten vaccineren, want bij de min-35-jarigen vlot de vaccinatiecampagne ook moeizaam. Nog niet de helft van de 18- tot 35-jarige Brusselaars is gevaccineerd. Terwijl Vlaanderen al boven de 80 procent uitkomt en Wallonië boven de 60 procent.

Eenzelfde trend is ook terug te vinden bij de 65-plussers. Daar heeft het Brussels gewest wel haar doelstellingen gehaald en hebben 80 procent van de senioren minstens één prik gekregen, maar ook hier snellen Wallonië, meer dan 85 procent, en Vlaanderen, meer dan 95 procent, de hoofdstad voorbij.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.