Vaccinatiecentra kunnen Pfizer-vaccin gebruiken vanaf 8 maart

De vaccinatiecentra in Vlaanderen zullen binnen twee weken ook het Pfizer-vaccin kunnen gebruiken. Op 8 maart zouden die vaccins geleverd worden. Dat bevestigt Dirk Devroey, professor huisartsengeneeskunde aan de VUB en voorzitter van de eerstelijnszone Druivenstreek. Tot nu toe konden de centra enkel gebruik maken van de vaccins van AstraZeneca.

"Dit is zeker interessant voor de centra", zegt Devroey. "Nu kunnen ook zorgverstrekkers boven 55 jaar gevaccineerd worden."

Tot nu toe kregen vaccinatiecentra enkel het AstraZeneca-vaccin ter beschikking van de overheid. Omdat dat enkel mag toegediend worden aan mensen jonger dan 55 jaar, vielen veel zorgverleners uit de boot. "En veel vrijwilligers die komen helpen in de centra zijn net gepensioneerden. Het is jammer dat zij dus nog niet gevaccineerd kunnen worden", zei Devroey daarover eerder.

Devroey meldt nog dat in de vaccinatiecentra in zijn eerstelijnszone, in Zaventem en Overijse, volgende week 200 vaccins zullen worden gezet. De week daarop zou dat aantal normaal gezien naar 400 worden opgetrokken, waarvan een deel dus vaccins van Pfizer/BioNTech zullen zijn.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.