Vaccin Johnson & Johnson is 72 procent effectief (Amerikaanse toezichthouder)

Het vaccin van Johnson & Johnson beschermt goed tegen ernstige ziekte en overlijden door covid-19. Dat meldt de Amerikaanse toezichthouder FDA. Volgens de FDA is het vaccin in de VS 72 procent effectief.

In Zuid-Afrika, waar een meer besmettelijke variant circuleert, is het vaccin 64 procent effectief, aldus de FDA nog in zijn rapport. In de VS is het vaccin 86 procent effectief tegen zware ziekte, in Zuid-Afrika is dat 82 procent. Dat betekent dat een gevaccineerde persoon veel minder risico loopt om in het ziekenhuis te belanden of te sterven door covid-19, aldus de krant New York Times. Het vaccin beperkt mogelijk ook de verspreiding van het virus.

De FDA zou volgens New York Times zaterdag al zijn goedkeuring kunnen geven voor het gebruik van het vaccin in de VS.

Het vaccin van Johnson & Johnson kan in tegenstelling tot dat van Moderna en Pfizer/BioNTech op koelkasttemperatuur worden bewaard. De andere vaccins moeten erg koud bewaard worden. Ook is maar één dosis nodig om mensen volledig te vaccineren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.