UZ Leuven verstrengt opnieuw regeling voor bezoekers

Naar aanleiding van het stijgend aantal coronabesmettingen verstrengt het UZ Leuven opnieuw de bezoekregeling in haar ziekenhuizen. Er zijn vanaf 3 augustus maximaal drie bezoekmomenten mogelijk. Personen die een patiënt willen bezoeken moeten opnieuw op voorhand reserveren en zich registreren. Bezoek kan enkel vanuit de sociale bubbel en wie uit een buitenlandse rode of oranje zone komt, wordt niet toegelaten.

In het UZ Leuven is er momenteel nog geen sprake van een stijging van het aantal opgenomen coronapatiënten. Momenteel worden er vier patiënten verzorgd, van wie er drie op intensieve zorg liggen. Twee van de drie liggen er al sinds de eerste coronagolf.

Het aantal opgenomen patiënten schommelt al enkele weken rond een vijftal. Op 1 augustus voerde het Leuvense labo 468 coronatesten uit waarvan er 7 (2,1 procent) positief waren. Op 31 juli waren er dat 12 op een totaal van 793 (1,5 procent).

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.