UZ Leuven opent innovatieve therapietoren op campus Pellenberg

Van mensen die na een auto-ongeluk opnieuw moeten leren praten en lopen tot patiënten met sportletsels of complexe pijnklachten, zij krijgen voortaan allemaal hun behandeling in de gloednieuwe therapietoren op campus Pellenberg van het UZ Leuven. Het gebouw wordt vrijdag officieel geopend.

Met de therapietoren wil campus Pellenberg het toonaangevende revalidatiecentrum van België blijven, en dat door een architecturaal vernieuwend concept en door nieuwe softwaregestuurde trainingsprogramma's en innovatieve behandelmethodes.

"Het gebouw van acht verdiepingen is een architecturaal hoogstandje: de open ruimtes en verre uitzichten op de omgeving zijn de ideale omgeving om zowel rust als stimulatie te geven tijdens de therapieën", meldt UZ Leuven in een persbericht. "De ruimtes zijn multifunctioneel en dienen zowel voor individuele sessies als voor groepssessies. En de therapeuten hebben niet meer elk hun eigen lokaal waar patiënten langskomen, maar gaan naar de gemeenschappelijke ruimtes en lokalen in functie van de revalidatiedoelen van de patiënt."

Op weekbasis worden in het centrum liefst 1.500 uren therapie gegeven door een team van sporttherapeuten, kinesitherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, verpleegkundigen, diëtisten, psychologen en sociaal werkers, altijd onder supervisie van een arts.

De therapietoren wordt vrijdagavond geopend in aanwezigheid van staatssecretaris Theo Francken (N-VA), titelvoerend burgemeester van Lubbeek.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.