UZ Brussel voert alleen nog noodzakelijke chirurgische ingrepen uit

De Brusselse ziekenhuizen en met name het UZ Brussel zien het aantal opgenomen patiënten die besmet zijn met het coronavirus verder stijgen. Patiënten kunnen nog in het UZ terecht voor raadplegingen en ook de noodzakelijke en dringende chirurgische ingrepen worden nog uitgevoerd, maar andere zorg wordt uitgesteld. Het ziekenhuis richt voorts weer een "medium care"-afdeling in.

Die verpleegeenheid wordt ingezet voor patiënten die het beter stellen na een verblijf op de dienst intensieve zorgen, maar nog niet naar een verpleegeenheid voor niet-kritische zorgen kunnen omdat ze nog niet-invasieve beademing nodig hebben. Omgekeerd kan een COVID-19-patiënt, die op een gewone verpleegeenheid achteruitgaat maar nog niet in een kritieke toestand verkeert, eerst verzo rgd en nauw opgevolgd worden in deze "medium care"-eenheid.

Intussen worden er in het UZ Brussel 66 coronapatiënten verzorgd. De afgelopen 24 uur werden 13 nieuwe patiënten opgenomen en konden 8 patiënten het ziekenhuis verlaten; 13 patiënten worden verzorgd op de afdeling intensieve zorgen.

In de Brusselse Iris Ziekenhuizen werd maandag 31 procent van de bedden op de diensten intensieve zorgen bezet door COVID-19-patiënten. Door de verdere stijging en een nieuwe telling ligt dat aantal vandaag, twee dagen later, al op 43 procent van het totaal. In fase 1B, die maandag ingaat, wordt de helft van de bedden op intensieve zorgen voorbehouden voor coronapatiënten.

Bij de drie ziekenhuizen van de Chirec-groep was er in de afgelopen 24 uur een lichte stijging van 2 bijkomende coronagevallen. In totaal worden er nu 94 COVID-19-patiënten verzorgd, waarvan 15 op de dienst intensieve zorgen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.