Nog 30-tal covid-patiënten gemiddeld per dag in ziekenhuis

Het aantal bevestigde coronabesmettingen neemt verder af. Tussen 12 en 18 juni werden gemiddeld 450 coronagevallen per dag vastgesteld, wat 44 procent minder is dan een week eerder. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Sciensano.

Er werden in de week van 15 tot en met 21 juni gemiddeld nog 31,7 coronapatiënten per dag in het ziekenhuis opgenomen. Dat is 35 procent minder dan een week eerder. 

Momenteel liggen nog 470 mensen met COVID-19 in het ziekenhuis (-35 procent), van wie er 206 intensieve zorg nodig hebben (-25 procent).

Tussen 12 en 18 juni werden gemiddeld 6,1 COVID-overlijdens per dag geteld, zo blijkt nog uit de gegevens van Sciensano. Op weekbasis is dat een daling met 27 procent.

Sinds het begin van de pandemie zijn in België al 1,1 miljoen coronabesmettingen geteld. Intussen hebben ook al 6,3 miljoen mensen minstens één dosis van een coronavaccin gekregen. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.