Nieuwe bug bij Bruvax: Brusselaars kunnen al afspraak maken voor boosterprik

Sommige Brusselaars kunnen een afspraak maken voor een herhaalvaccin tegen het coronavirus via vaccinatieplatform Bruvax, ook al hebben ze daar nog geen recht op. Dat bericht de krant La Capitale.

Momenteel is het herhaalvaccin enkel beschikbaar voor 65-plussers, mensen met verzwakt immuunsysteem en zorgpersoneel. De ministers van Volksgezondheid komen zaterdag bijeen voor een planning voor de verdere uitrol. 

Maar La Capitale vond verschillende Brusselaars die via Bruvax een afspraak kunnen maken voor een herhaalvaccin, zonder daar al recht op te hebben. Al lukt het niet iedereen. Volgens de krant lijkt het niet af te hangen van leeftijd, vaccin en vaccinatiedatum. 

La Capitale vraagt zich daarom af of dit de oplossing is voor het gegevenslek dat eerder deze maand aan het licht kwam. Werkgevers,  verzekeraars of banken konden met een rijksregisternummer en postcode zien wie gevaccineerd is. 

"Er zijn veranderingen doorgevoerd in Bruvax", reageert Fatima Boudjaoui, de woordvoerster van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC). "Wie zich kan laten vaccineren, heeft de keuze tussen 'eerste dosis' en 'extra dosis'. Wie dat niet kan, komt dus niet in aanmerking. Nu is het niet meer mogelijk om de vaccinatiestatus te achterhalen." 

Maar zo valt dus wel af te leiden dat wie toegang heeft tot het systeem, en jonger is dan 65 jaar, ofwel een verzwakt immuunsysteem heeft, ofwel niet gevaccineerd is. De krant schrijft dat de GGC nog nagaat waarom sommige Brusselaars die voorlopig geen recht hebben op een herhaalvaccin wel al een afspraak kunnen maken. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.