Gynaecoloog ontkent dat hij patiënt verkrachtte

De correctionele rechtbank van Brussel is deze voormiddag van start gegaan met de zaak van een gynaecoloog die terechtstaat voor verkrachting en aanranding van de eerbaarheid van een van zijn patiënten in 2016. "Ik heb een volledig normaal gynaecologisch onderzoek uitgevoerd", zei hij. De advocaat van het slachtoffer voegde aan het dossier een opname toe waarin de beklaagde zegt dat hij "de grootste stommiteit uit zijn leven" begaan heeft.

"Ik wacht al vier jaar op dit moment", zei het slachtoffer voor de rechtbank. "Ik heb pijn, woede en vernedering gevoeld. Daarna realiseerde ik me dat het niet juist was wat ik meegemaakt heb."

Niet professioneel?

In november 2016 ging de vrouw naar haar gynaecoloog omwille van een operatie die eraan zat te komen, om een goedaardige cyste van de eierstokken te verwijderen. De arts vroeg haar om zich uit te kleden en verrichtte vervolgens een vaginaal onderzoek zonder zijn handschoenen uit te trekken. Ook deed hij een borstonderzoek. De onderzoeken stonden niet gepland tijdens die consultatie, en bovenal leken ze niet op een professionele manier uitgevoerd.

"Ik heb een volledig normaal gynaecologisch onderzoek uitgevoerd", zei de beklaagde. Hij ontkende alle beschuldigingen.

De advocaat van het slachtoffer, Marc Uyttendaele, voegde een geluidsopname toe aan het dossier, die voor de rechtbank werd afgespeeld. De uitspraken werden opgenomen toen het vermoedelijke slachtoffer naar de gynaecoloog was teruggekeerd om uitleg. "Het is de grootste stommiteit die ik in mijn leven begaan heb", zei de gynaecoloog toen aan haar.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.