"Uitstap VS uit WHO is problematisch voor internationale strijd tegen coronavirus" (China)

De uitstap van de Verenigde Staten uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verzwakt de internationale strijd tegen het coronavirus. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag gemeld.

Volgens een woordvoerder van het Chinese ministerie is het vertrek van Washington uit de WHO "een ander voorbeeld van het Amerikaanse unilateralisme". "We dringen er bij de Verenigde Staten op aan hun internationale verplichtingen en verantwoordelijkheden na te komen en de verantwoordelijkheden van een groot land op zich te nemen."

De VS stapten dinsdag officieel uit de WHO. De Amerikaanse president Donald Trump zei midden in de corona-pandemie, eind mei, dat zijn land wilde breken met de WHO. Trump beschuldigt de organisatie ervan te laat te zijn geweest met de waarschuwingen voor het risico van het coronavirus.

Nog volgens Trump staat de WHO onder controle van de regering in Peking, ook al betaalt China lagere bijdragen aan de organisatie dan de VS. Trump stelde ook de in Genève gevestigde organisatie mee verantwoordelijk voor het hoge aantal doden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.