Uitbraak coronavirus in woonzorgcentrum Kuurne

In het woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne is een uitbraak van het coronavirus aan de gang. In totaal zijn intussen 42 van de 174 bewoners en 6 personeelsleden positief getest. Dat meldt de burgemeester van Kuurne, Francis Benoit (CD&V). Ondertussen blijkt uit stalen dat het niet gaat om de Britse variant, maar dat er wel enkele superverspreiders zijn.

De besmettingen doen zich voor op twee afdelingen. Vier andere afdelingen tellen geen enkele besmetting. Ook in het dagcentrum en de serviceflats zijn nog geen besmettingen vastgesteld. Van alle besmette personen is één bewoner opgenomen in het ziekenhuis. De meeste bewoners vertonen milde tot geen symptomen.

De burgemeester benadrukte dat het niet om de Britse variant van het coronavirus gaat. "Alle stalen werden opgestuurd naar het UZ Leuven en er is geen enkele Britse variant gevonden", stelt hij. Uit stalen blijkt wel duidelijk dat er enkele superverspreiders zijn. De twee afdelingen met besmettingen zijn dan ook volledig gesloten. In de andere afdelingen wordt het bezoek intussen beperkt van twee naar maximaal één persoon.

De vaccinaties in het woonzorgcentrum kunnen grotendeels doorgaan zoals gepland, met uitzondering van de twee afdelingen waar besmettingen zijn. Die vaccinaties worden naar een latere datum uitgesteld.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.