UHasselt richt faculteit Revalidatiewetenschappen op

De raad van bestuur van de Universiteit Hasselt heeft donderdag de oprichting van de faculteit Revalidatiewetenschappen goedgekeurd. De nieuwe faculteit zal starten vanaf het academiejaar 2018-2019.

De opleiding Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (Reki) en de vakgroep RWK behoren vandaag tot de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen (GLW). De oprichting van de nieuwe faculteit moet voor verdere groeikansen op het vlak van onderwijs en onderzoek zorgen, terwijl de opleiding en het onderzoek zo ook meer eigenheid en zichtbaarheid moeten krijgen.

Zowel de opleiding Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie als de onderzoeksgroep REVAL groeide de afgelopen jaren sterk. Zo steeg het aantal studenten sinds de integratie in het academiejaar 2013-2014 tot meer dan 850 dit academiejaar. Ook het aantal personeelsleden met deeltijdse of voltijdse aanstelling steeg richting een honderdtal.

De nieuwe faculteit zal nauw blijven samenwerken met de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen. Professor dr. Peter Feys, de huidige vakgroepvoorzitter van RWK, wordt decaan van de faculteit.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.