UAntwerpen schakelt naar "verscherpte code oranje"

Ten laatste volgende week maandag gaat aan de Universiteit Antwerpen een nieuwe regeling van start met verscherpte maatregelen. Dat heeft rector Herman Van Goethem maandag laten weten in een e-mail aan de studenten en medewerkers. Voor de eerstejaars verandert er niets aan de lesregeling, maar de hoorcolleges voor de ouderejaars zullen enkel nog online verstrekt worden.

De UAntwerpen was het academiejaar al in code oranje gestart, maar de universiteit neemt nu bijkomende maatregelen, schrijft rector Van Goethem: "De dramatische evolutie van het virus noopt ons tot verdere bijsturingen, met name tot een aangescherpt oranje."

Voor de eerstejaarsstudenten wil de universiteit code oranje zoveel mogelijk behouden. In principe worden hun vakken dus vanop de campus gedoceerd. Een andere regeling kan enkel mits akkoord van de decaan.

Voor de andere studenten verandert de situatie wel. Ten laatste 26 oktober zullen de hoorcolleges, zowel in aula's voor grote groepen als in kleinere leslokalen, enkel online doorgaan.

Het gaat echter niet om een overschakeling naar code rood, want andere lessen kunnen eventueel wel op de campus plaatsvinden. "Waar het in kleinere groepen gaat om interactieve colleges, werkcolleges, debatklassen enz., kan de decaan al naargelang beslissen dat dit college kan blijven doorgaan op de campus, in een bezetting van 1 op 5 (tot nu toe was dit 1 op 2). De docent en de studenten dragen een mondmasker."

Ook de practica, labs, vaardighedenonderwijs en pc-klassen, waar de afstandsregels niet kunnen worden gehandhaafd, kunnen doorgaan, mits het dragen van een mondmasker en een verhoogde aandacht voor de andere hygiëne-regels.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.