Drie Limburgers blind aan één oog na mislukte operatie in UZ Leuven

Het parket van Leuven voert een onderzoek naar drie Limburgers die in 2017 aan één oog blind raakten na een routineoperatie in het UZ Leuven. De drie slachtoffers dienden een klacht in tegen het UZ Leuven en de behandelende arts voor onopzettelijke slagen en verwondingen. Dat schrijft Het Belang van Limburg zaterdag.

De drie mislukte oogoperaties werden uitgevoerd in de zomer van 2017. Op 18 augustus 2017 ondergingen zowel Leen Janssens (42) uit Lommel als Jos Mulders (74) uit Bree een zogenaamde glasvochtoperatie in het UZ Leuven, een routineklus voor oogartsen. Kort na de operatie bleek dat beide patiënten een blijvende blindheid aan één oog hadden opgelopen.

Veertien dagen na de twee mislukte operaties raakte opnieuw een Limburgse patiënt - een 51-jarige vrouw uit Maasmechelen - blind aan één oog na een glasvochtoperatie in het UZ Leuven. Het is nog onduidelijk wat er precies misliep tijdens de oogoperaties

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.