De Backer wil na de piek Belgen testen die werk willen hervatten

Open Vld-minister Philippe De Backer, die een coronataskforce leidt, is niet van plan alle Belgen te testen. Wel denkt hij eraan om, nadat de piek in ons land bereikt is, de mensen te laten testen die het werk gaan hervatten. Dat zegt hij zaterdag in Le Soir. "Testen op antilichamen is nog niet volledig betrouwbaar, maar maakt het binnenkort mogelijk om de mensen te identificeren die immuniteit ontwikkeld hebben en dus weer aan de slag kunnen. Na een bloedproef duurt het nog amper vijftien minuten om het resultaat te kennen."

Alle Belgen testen is voor De Backer "onmogelijk en onnuttig". Eerder deze week werd al duidelijk dat België de testcapaciteit geleidelijk uitbreidt, van goed 2.000 tests per dag enkele dagen geleden, naar 10.000. In Gazet van Antwerpen zegt De Backer zaterdag dat er maandag wordt gestart met 10.000 PCR-tests, de meest betrouwbare.

Dat laatste cijfer zal nog verder verhoogd worden, maar De Backer wilde in Le Soir geen precies cijfer geven. "Ik heb een cijfer in het hoofd, maar ik hou het erop dat we ons richten op 'het maximaal mogelijke'."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.