Testdorp in Antwerpen beleeft recordweekend met ruim tweeduizend coronatests

Het testdorp Spoor Oost in het Antwerpse district Borgerhout heeft een recordweekend achter de rug. Zaterdag lieten 980 mensen zich testen op het coronavirus, zondag kwamen er daar nog eens 1.025 bij, goed voor een totaal van 2.005. Of één test om de 26 seconden. Nooit eerder was het er zo druk, meldt Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA).

Wie tijdens de kerstvakantie langer dan 48 uur in een rode zone op reis was, moet zich verplicht laten testen op dag 1 en dag 7 na terugkomst. Dit weekend moesten er dus heel wat reizigers een tweede coronatest laten uitvoeren.

"Het testdorp was goed voorbereid op de verwachte drukte: het was vier uur langer open dan op een gewone weekenddag. Ook het aantal mogelijke afspraken en tests werd flink opgetrokken", zegt ZNA-woordvoerder Tom Van de Vreken.

Zondag werden voor het eerst meer dan duizend mensen getest. Net zoals zaterdag had 86 procent van hen een activatiecode van de overheid gekregen. Vijfenvijftig mensen die een afspraak hadden gemaakt, kwamen niet opdagen. Zaterdag waren dat er 43.

Voor maandag zijn er al 518 afspraken. Reserveren voor een test kan op www.testcovid.be. Het testdorp is maandag open van 9.30 uur tot 14 uur.

> Lees ook: ook maandag superdruk na recordweekend

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.