Telefoonnummer voor inenting Janssen in Nederland ligt meteen plat door vele bellers

Het speciale telefoonnummer waarop mensen in Nederland kunnen bellen om een afspraak te maken voor een inenting met het vaccin van Janssen, was meteen onbereikbaar. Door de "extreem grote belangstelling" liggen alle lijnen plat, meldde de organisatie GGD GHOR (Gemeentelijke Gezondheidsdienst - Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) woensdagmorgen.

Het nummer was sinds 10.00 uur in de lucht. In de eerste paar minuten waren er "70.000 belpogingen", zegt de GGD. Mensen die niemand aan de lijn kregen, probeerden het algemene afsprakennummer 0800 7070, waardoor het ook bij dat callcenter heel druk werd.

De Nederlandse minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, had kort voor de lancering van het telefoonnummer gezegd dat de lijnen het "absoluut aankunnen, we zijn klaar voor een hausse aan telefoontjes. Maar als we met zijn allen massaal gaan bellen, alle mensen die nog geen prik hebben gehad, dan zou het best wel even vast kunnen lopen."

GGD GHOR Nederland vroeg de mensen om voorlopig niet naar het speciale telefoonnummer te bellen. Het is niet bekend hoeveel mensen erin zijn geslaagd een prikafspraak voor het Janssen-vaccin te maken.

Door de enorme drukte bij de twee nummers van de GGD (voor afspraken voor het Janssen-vaccin en het algemene nummer voor prikafspraken) kunnen mensen in Nederland ook moeilijk het telefoonnummer voor afspraken voor coronatests bereiken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.