Systeem in de maak om teruggekeerde reizigers extra op te volgen bij afwijkend staal

De taskforce testing onder leiding van professor Herman Goossens vergadert momenteel over een systeem waardoor teruggekeerde reizigers van wie het coronastaal een afwijkende variant van het virus vertoont extra opgevolgd kunnen worden. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) gezegd in De Zevende Dag.

Een en ander heeft te maken met extra besmettelijke varianten van het coronavirus, zoals de vorm die nu in Groot-Brittannië circuleert. Minister Vandenbroucke heeft daarom zaterdagavond nog de opdracht gegeven aan Herman Goossens, Karine Moykens en Frank Robben om zondagochtend/vanochtend te vergaderen, zei hij in De Zevende Dag.

Concreet moet de taskforce testing een systeem uitdenken waardoor teruggekeerde reizigers van wie het staal na een coronatest een afwijking vertoont, meteen extra opgevolgd worden en de gezondheidsinspectie in gang schiet, klonk het. Om een afwijking te zien hoef je niet het volledige genoom te analyseren, benadrukte de sp.a-vicepremier: de PCR-test zelf kan dat al aantonen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.