Stichting Tegen Kanker maakt miljoen euro vrij voor projecten om patiënten te ondersteunen

De Stichting tegen Kanker heeft vrijdag tijdens het event "Beating Cancer Together - Social" 32 zogenaamde 'social grants' uitgereikt aan initiatieven die bijdragen aan het welzijn van mensen met kanker. Op die manier geeft de stichting in totaal één miljoen euro aan de 32 projecten voor ondersteuning van mensen met kanker.

De 'social grants' komen er na een projectoproep die vorig jaar werd gelanceerd binnen twee domeinen. Er was een projectoproep met de focus op palliatieve zorg en er was een projectoproep met een open thema voor innovatieve projecten die de levenskwaliteit van kankerpatiënten verbeteren.

"We zijn er ons van bewust dat er tal van noden zijn op het vlak van welzijn en levenskwaliteit bij mensen met kanker en hun naasten. Dat zien we op het terrein en leren we uit de gesprekken met de zorgsector en mensen met kanker. Daarom lanceert Stichting tegen Kanker vanaf 2022 jaarlijks een nieuwe projectoproep 'social grants', waarvoor we telkens een budget van minstens een miljoen euro vrijmaken", zegt Els Decoster van de Stichting tegen Kanker.

Na de uitreiking mochten enkele laureaten hun projecten voorstellen in de Social Village. Zo ontdekten de aanwezigen hoe AZ Groeninge gebruikt maakt van emotionele bevrijdingstechnieken, hoe vzw Primary voor gepersonaliseerde maaltijden zorgt bij slik- en smaakproblemen of hoe eduCentrum vzw patiënten helpt te ontspannen via IT-ateliers met innovatieve en digitale technologie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.