Sterke toename van patiënten in Limburgse ziekenhuizen

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt telt dinsdag 74 coronapatiënten, waarvan 18 op de Intensieve Therapie-Eenheid. Het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk heeft 42 patiënten opgenomen, waarvan 6 op intensieve zorg. In de twee grootste Limburgse ziekenhuizen ligt daarmee ongeveer de helft van het voorlopige aantal bedden vol.

Het Jessa Ziekenhuis gaat dinsdag van 60 naar 74 coronapatiënten. Het aantal patiënten op intensieve zorg neemt toe van 17 naar 18. Het ziekenhuis zou in totaal over 120 à 140 bedden kunnen beschikken. Jessa heeft 44 intensieve bedden vrijgemaakt voor enkel coronapatiënten.

Het ZOL in Genk had maandag 24 patiënten opgenomen, waarvan 4 op intensieve zorg. Ook daar ziet men dus een sterke stijging van het aantal coronapatiënten. Beide ziekenhuizen namen ook al patiënten over van het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden. De fruitstad wordt erg zwaar getroffen door het coronavirus, waardoor het Truiense ziekenhuis op zijn limieten botst.

In het ZOL zou men voorlopig kunnen opschalen naar 80 bedden. "Als die bedden vol zitten, gaan we verder", zegt ZOL-woordvoerder Jurgen Ritzen. "Maar dan wordt het ook kijken hoe het met de beademingstoestellen zit. Daar zullen alle ziekenhuizen meer en meer aandacht aan moeten besteden."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.