"Sinds Nieuwjaar zijn we officieel in fase 1B gebleven" (UZ Brussel)

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) kondigde vrijdag na het Overlegcomité aan dat ziekenhuizen opnieuw fase 1B moeten aannemen. Dat betekent dat ze moeten voorzien dat de helft van de bedden op de afdeling intensieve zorgen beschikbaar moeten kunnen zijn voor patiënten met COVID. Voor het UZ Brussel in Jette verandert er evenwel weinig. De capaciteit op de COVID-afdelingen is daar al sinds Nieuwjaar afgestemd op fase 1B, vertelt CEO Marc Noppen. Hij is tevreden met de beslissing van het Overlegcomité om geen versoepelingen door te voeren.

"Het lijkt me de enige logische en correcte beslissing gezien de cijfers van de laatste dagen. Ik denk dat ze heel consequent, correct en moedig gehandeld hebben", stelt Noppen. "We moeten het zoals we al een jaar bezig zijn van dag tot dag bekijken hoe het evolueert. Het zal nog even op de tanden bijten zijn in de komende maanden. Zo lang zal het duren om het vaccinatie-effect te zien. Dat tempo ligt wel laag", vindt de CEO.

"De laatste fase waar we in zaten was nog 1B, maar dat was al sinds Nieuwjaar zo. Sinds toen hebben we niets meer gehoord en zijn we officieel in 1B gebleven. De facto zaten we meer in 1A, maar we hebben altijd onze reservecapaciteit gehouden. Dat zal ons nu van pas komen", vertelt Noppen nog.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.