Rusland toch naar tweede coronagolf ondanks 'vaccin'?

De Russische overheid maakte een merkwaardige bocht. Sinds president Poetin in juni meldde dat covid-19 was verslagen, hebben de meeste beleidsmakers geweigerd het gevaar van een tweede golf te erkennen. Maar Sergei Sobyanin, de burgemeester van Moskou, legde net nu de basis voor een nieuwe lockdown. Dat meldt het blad Business AM, zich baserend op The Moscow Times, een Engelstalige onlinekrant in Moskou.

Russia bevestigde gisteren 7.867 nieuwe covid-19 gevallen. Daarmee bereikt het officiële aantal covid-gevallen 1.151,438 en het aantal nieuwe infecties over heel het land blijft stijgen. 
Moskou vraagt de zakenwereld om opnieuw de homework-maatregelen in te voeren en om oudere residenten te verbieden om nog buiten te gaan. De stad stelt immers vast dat het coronavirus opflakkert, aldus de burgemeester van Moskou, Sergei Sobyanin.

Eerder weerklonken alleen positieve geluiden uit Rusland, dat een eerste en zelfs een tweede werkzaam vaccin ontwikkeld zou hebben tegen het virus.

> Lees ook: 'bemoedigende' resultaten eerste Russisch vaccin

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    28 september 2020

    Scheutje Novichok toevoegen en het probleem is opgelost !