Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor sneltestcentra

Rode Kruis-Vlaanderen zoekt crisisvrijwilligers om de sneltestcentra voor het onderwijs mee op te starten en te bemannen. Samen met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) worden 60 sneltestcentra in Vlaanderen opgericht waar leerlingen en onderwijspersoneel snel getest kunnen worden.

Met het opzetten van centra voor het uitvoeren van sneltesten kunnen besmettingsclusters en superverspreiders in het onderwijs snel in kaart worden gebracht. Voor deze testcentra zijn heel wat vrijwilligers nodig omdat de testcentra bijna allemaal 7 dagen op 7 actief zijn en er steeds minimaal 3 Rode Kruisvrijwilligers nodig zijn om alles vlot te laten verlopen. Rode Kruisvrijwilligers worden er ingezet voor het onthaal, om de test af te nemen en om het resultaat af te lezen en door te spelen aan het betrokken CLB.

Kandidaat-vrijwilligers kunnen zich aanmelden op het crisisvrijwilligersplatform via www.rodekruis.be/crisisvrijwilliger. Na registratie wordt gevraagd om een verplichte e-learning module te volgen. Op dit ogenblik hebben al zowat 1.350 vrijwilligers deze opleiding gevolgd. De vrijwilligers die effectief testafnames doen, volgen ook nog een extra praktijkopleiding die gegeven wordt door een arts of verpleegkundige.

Naast de sneltestcentra worden ook nog steeds crisisvrijwilligers ingezet in zorginstellingen. Heel wat instellingen staan onder druk door personeelsleden die uitvallen door ziekte, quarantaine en vermoeidheid, of door de vastgestelde coronabesmettingen onder bewoners.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Hilde LUYTEN

    22 februari 2021

    En de apothekers mogen deze sneltesten niet afnemen. ze vragen er al 4 maandne achter... De patienten hebben enorm veel vertrouwen in hun apotheker, maar waar blijft de regering? Die gebruiken apothekers alleen maar als het hen uitkomt.
    Dit is echt schandalig!