Risico-batenverhouding blijft sterk in het voordeel van AstraZeneca-vaccin (WHO)

De risico-batenverhouding blijft sterk in het voordeel van het gebruik van het coronavaccin van AstraZeneca. Dat heeft een verantwoordelijke van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gezegd.

Met de huidige kennis die er bestaat over het vaccin, blijft de risico-batenverhouding "sterk positief", zei Rogerio Pinto de Sa Gaspar, de WHO-directeur verantwoordelijk voor de regulering. Hij geeft ook aan dat experts deze week samenzitten om de mogelijke link te onderzoeken tussen het vaccin en de zeldzame combinatie van bloedstolsels (trombose) en een laag aantal bloedplaatjes (trombocytopenie), waarvan enkele tientallen keren melding is gemaakt.

Verschillende landen waren gestopt met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin na meldingen van ernstige mogelijke bijwerkingen. Ondertussen kozen enkele landen ervoor om het vaccin enkel nog toe te dienen aan 60-plussers.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.