Regionaal Ziekenhuis Tienen stuurt artsen en verpleegkundigen naar woonzorgcentra

Het Regionaal Ziekenhuis Tienen stuurt teams van artsen en verpleegkundigen naar woonzorgcentra uit de regio om op de vloer adviezen te geven en ondersteuning te bieden. Het ziekenhuis wil indien nodig ook maskers en gelaatsschermen doneren. "Om uit deze crisis te raken, moeten we muren afbreken en samen voor de gezondheid en welzijn van elke patiënt gaan", aldus algemeen directeur Hans Struyven.

"We maken ons grote zorgen over de toestand in de woonzorgcentra. Daar komt een groep oudere, fragiele bewoners met dikwijls meerdere aandoeningen nauw in contact met elkaar. Die groep wordt verzorgd door medewerkers die minder opgeleid zijn voor de toepassing van hygiënische maatregelen en isolatiemaatregelen en dat in een infrastructuur die bovendien niet geschik t is voor cohortering", aldus Struyven.

Vorige week ging het ziekenhuis van start met een "skillslab" waar deskundigen infosessies geven over isolatiemaatregelen. Nu de situatie in het Tiense ziekenhuis wat gestabiliseerd lijkt - er was de laatste dagen een evenwicht tussen het aantal nieuwe opnames en het aantal ontslagen - stuurt men ook artsen en verpleegkundigen ter plaatse voor adviezen en ondersteuning.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.