PVDA voert actie voor extra middelen in de zorgsector

Op het Congresplein in Brussel heeft de PVDA donderdagmiddag actie gevoerd voor extra middelen in de zorg. De PVDA vraagt dat haar vorige week goedgekeurde amendement op de noodbegroting - dat 67 miljoen euro extra voorziet voor de zorgsector - uitgevoerd wordt. PVDA zal opnieuw actie voeren als het amendement dode letter blijft.

Aangezien er nog geen nieuwe regering is die een gewone begroting kan opstellen, werkt de overheid momenteel met voorlopige kredieten. Het parlement moet die noodbegroting om de paar maanden opnieuw goedkeuren.

Vorige week stemde de Kamer over de kredieten voor november en december. Met de steun van socialisten, groenen en Vlaams Belang slaagde de PVDA erin om een amendement te laten goedkeuren dat extra geld voorziet voor de zorgsector. Door dat amendement moet de Kamer vandaag/donderdag uit vakantie terugkeren om de noodbegroting definitief goed te keuren.

Bij de partijen van de regering in lopende zaken, MR, CD&V en Open Vld, viel deze week te horen dat het amdementen wellicht toch dode letter blijft. PVDA eist echter dat het amendement wel degelijk wordt uitgevoerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.