Psychotherapeuten geven begeleiding aan de zorgsector

Met "Zorg voor Zorgers" zet de Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS) een solidariteitsproject op voor iedereen die vandaag werkt in de zorg. Zij kunnen 100 gratis minuten psychosociale begeleiding, dus twee consulten van 50 minuten of drie keer 33 minuten, aanvragen. Dat laat de BVRGS zaterdag weten.

"We hebben de voorbije weken alarmerende signalen gekregen van zorgverleners in de ziekenhuizen. Zij werken onder een zeer grote druk en vaak in traumatiserende omstandigheden, vaak tot bijna 16 uur per dag. Er is veel angst om zelf geïnfecteerd te raken of familieleden te besmetten. Om besmettingen tegen te gaan is het bovendien noodzakelijk dat ze lange tijd afstand houden van familie of kinderen", zegt Joeri V ilas Arras, voorzitter van de BVRGS. "Om als zorgverlener stand te houden onder deze ongeziene en stresserende omstandigheden is een goede fysieke conditie, maar zeker ook een voldoende mentale weerbaarheid nodig. Anders bestaat er een reëel risico op traumatisering en uitputting, zowel op fysiek als mentaal vlak", luidt het.

Zorgverleners psychosociale begeleiding wensen, kunnen een mail sturen met de mededeling "zorg voor zorgers" naar info@bvrgs.be met daarin hun contactgegevens en de wenselijke momenten van bereikbaarheid. De kosten worden gedragen door de Koning Boudewijnstichting en BVRGS zelf.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.