Professor Goossens houdt op als voorzitter taskforce testing

Herman Goossens, professor microbiologie aan de Universiteit van Antwerpen, houdt op als voorzitter van de taskforce testing. Dat schreef hij op Twitter. "Het voorzitterschap slorpte te veel tijd op, waardoor andere projecten niet genoeg tijd kregen," aldus Goossens. Goossens leidde de taskforce sinds het ontstaan ervan in oktober 2020. Dokter Carole Schirvel, adjunct van coronacommissaris Pedro Facon, zal hem opvolgen.

"Ik besliste al in april om te stoppen na de zomer," vertelt Goossens. "Ik hoopte toen al dat we tegen de zomer in betere vaarwater zouden zitten op het vlak van testen, dankzij de vaccinaties. Dat is ook gebleken. Het testbeleid is daardoor ook veel minder relevant geworden in de strijd t egen het coronavirus." 

Daarnaast haalt de professor ook de vele mediaoptredens die bij het voorzittersschap horen, aan als een reden om ermee te stoppen. "Ik sta aan het hoofd van een grote onderzoeksgroep en maak deel uit van veel projecten waar ik te weinig tijd aan heb kunnen geven. Daar zijn veel mensen bij betrokken, aan wie ik niet genoeg tijd heb kunnen besteden. Dat is niet correct." besluit de professor.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    13 september 2021

    " UNFORGETTABLE" , that's what U r :
    Ik herinner mij als de dag van toen je media optreden bij Kathleen Cools in Ter Zake begin maart 2020 toen je ZONDER ONDERBROKEN te worden door " Kaatje " tot 3 x toe kon kraaien dat de kans op 1 uitbraak van Corona in België zo goed als onbestaande was , ik herhaal : " zo goed als onbestaande !" !