Wallonië rolt kindervaccinatie uit met circa 15.000 prikjes deze week

Na een testweek in twee vaccinatiecentra start in Wallonië deze week de echte vaccinatiecampagne van 5- tot en met 11-jarigen. Er zullen deze week zowat 15.000 kinderen ingeënt worden, verwacht het Waalse gezondheidsagentschap AViQ.

Tijdens de testweek in de vaccinatiecentra van Luik en Bergen kregen zowat 750 kinderen hun eerste prik met de kinderversie van het vaccin van Pfizer/BioNTech. Deze week volgt de algemene uitrol naar alle vaste vaccinatiecentra. "Er werden al 15.000 afspraken vastgelegd voor deze week en de reserveringen voor volgende week gaan vlot", aldus AViQ-woordvoerster Lara Kotlar.

De Waalse kinderen kunnen op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag hun coronavaccin krijgen, op afspraak (via de website www.jemevaccine.be of het gratis nummer 0800/45 019). Na 21 dagen volgt een tweede dosis.

In Vlaanderen staat het inenten van 5- tot en met 11-jarigen al verder. Volgens cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano kreeg ruim een vijfde (21,8 procent) van de 5- tot en met 11-jarigen in Vlaanderen een eerste prik van het coronavaccin.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.