Premier Wilmès vliegt mee met luchtballon om respect te tonen voor hulpverleners

In en rond Sint-Niklaas hebben het voorbije weekend een tweehonderdtal hulpverleners kunnen meevliegen met een luchtballon, om hen te bedanken voor het harde werk en ter vervanging van de jaarlijkse Vredefeesten. Premier Sophie Wilmès vloog zaterdag ook mee om haar respect te tonen voor de zorgsector.

Tijdens de Vredefeesten stijgen normaal honderden ballonnen op vanop de Grote Markt in Sint-Niklaas, maar door corona kon dat dit jaar niet doorgaan. De organisatoren besloten daarom als alternatief om iets terug te doen voor de mensen uit de zorg- en hulpverleningssector. De stad Sint-Niklaas ondersteunde de actie, die de naam "RESPECT" kreeg.

Vanop verschillende locaties in Sint-Niklaas en het Waasland stegen de deelnemers zaterdag en zondag op, met inachtneming van de coronaregels. Premier Wilmès steeg zaterdagavond op in het Oost-Vlaamse Belsele, een deelgemeente van Sint-Niklaas. "Het is een ervaring, maar meer dan dat", zei Wilmès voor haar vaart aan VTM Nieuws. "Het is de gelegenheid om mijn respect te tonen aan de zorgsector en te zeggen hoe dankbaar we zijn over de job dat ze hebben gedaan."

De Vredefeesten, ontstaan in 1948 ter herdenking van de bevrijding van de stad Sint-Niklaas tijdens de Tweede Wereldoorlog, hopen in 2021 opnieuw op een volwaardige editie met meer dan 100.000 bezoekers.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.