Premier De Croo en minister Verlinden testen negatief

Premier Alexander De Croo en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden hebben een negatieve PCR-test afgelegd. Dat werd vernomen bij hun respectieve woordvoerders.

Beiden zaten net als ministers Sophie Wilmès (Buitenlandse Zaken), Vincent Van Quickenborne (Justitie) en Ludivine Dedonder (Defensie) in quarantaine nadat ze maandag contact hadden met de Franse premier Jean Castex, die maandagavond positief testte op Covid-19.

Vanochtend legde de premier een PCR-test af en die bleek negatief. Daardoor wordt zijn quarantaine opgeheven,  al zal hij een belangrijk deel van zijn activiteiten op afstand doen. De agenda was daartoe al herschikt na de beslissingen van het Overlegcomité die vorig weekend van kracht gingen, legt zijn woordvoerder uit. Conform de testregels volgt volgende week een tweede PCR-test.

Ook de test van minister Verlinden was negatief. De CD&V-politica zal vandaag fysiek aanwezig zijn in het parlement om haar beleidsverklaring voor te stellen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.