Poetin wil volgende week al beginnen vaccineren

Vladimir Poetin heeft vandaag de gezondheidsautoriteiten gevraagd om al eind volgende week te beginnen met "grootschalige" vaccinaties tegen het coronavirus in Rusland. Leraren en artsen krijgen als eerste een inenting.

"Ik zou u willen vragen om het werk zo te organiseren dat we eind volgende week met grootschalige vaccinatie beginnen", zei hij tijdens een videoconferentie tegen Tatjana Golikova, de vicepremier die verantwoordelijk is voor gezondheid. Leraren en artsen krijgen als eerste een inenting.

De eerste Russische burgers hebben overigens het Spoetnik V-vaccin tegen het coronavirus al toegediend gekregen. Eind vorige maand werden de eerste vaccins afgeleverd bij een ziekenhuis net ten zuiden van Moskou. Het middel stuit op enige scepsis in het Westen, maar Moskou claimt dat het net zo effectief is als sommige andere vaccins.

In Rusland zijn bijna 2 miljoen doses van Spoetnik V geproduceerd, zei Poetin. Het land telt ongeveer 145 miljoen inwoners.

Rusland meldde gisteren een recordaantal coronadoden en -besmettingen. In een etmaal kwamen er 569 sterfgevallen bij, wat het totaal bracht op 40.464.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.