Plantjesweekend Kom op tegen Kanker: drie weken online en mét vrijwilligers

Voor het eerst in 27 jaar trekt het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker een dubbel jasje aan. Naast de traditionele verkoop van de bekende Gentse azalea's door vrijwilligers is er gedurende drie weken een online verkoop via plantjesweekend.be. Dat meldt Kom op tegen Kanker.

Door de coronapandemie kon de fysieke verkoop vorig jaar niet plaatsvinden. Noodgedwongen bleef de actie tijdens het derde weekend van september beperkt tot een online editie. Waar de 25e editie in 2019 kon afsluiten met een recordopbrengst van  2.375.170 euro en 339.310 verkochte plantjes, sloot de online editie af met 1.353.541 euro. "Dat was een succes. Daarom besloot de organisatie om het traditionele verkoopweekend met vrijwilligers aan te vullen met een online verkoop. Die start maandag en loopt tot 19 september", staat in een persbericht.  

"Door de hybride verkoop kunnen we eigenlijk al spreken van een heuse plantjesmaand. Op deze manier kan echt iedereen een azalea kopen en kankerpatiënten een hart onder de riem steken. Want door een plantje te kopen, steun je zorginitiatieven voor kankerpatiënten", zegt Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker.  

Wie online bestelt, kan kiezen uit verschillende opties: een plantje kopen (7 euro) om af te halen bij een Avevewinkel naar keuze of een plantje schenken aan de zorg (7 euro). Kom op tegen Kanker verdeelt die plantjes dan bij zorgverleners in de ziekenhuizen. Of men kan ook een geschenkpakket (25 euro, inclusief levering) met plantje, bloempot en boodschap laten afleveren op een adres naar keuze. 

Het hoogtepunt van het Plantjesweekend blijft de fysieke verkoop door vrijwilligers op 17, 18 en 19 september. Met de opbrengst van de plantjesverkoop kan Kom op tegen Kanker kankerpatiënten en hun naasten ondersteuning bieden in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.