Philippe Leroy nieuwe algemeen directeur van het UMC Sint-Pieter

Philippe Leroy die geneeskunde studeerde aan de Facultés Notre-Dame de Namur en UCL is sinds 6 augustus algemeen directeur van het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis en was eerder aan de slag in het privé bedrijf The Boston Consulting Group.

Dirk Thielens, algemeen directeur ad interim in het UMC Sint-Pieter, bracht het personeel via e-mail op de hoogte van de benoeming van de nieuwe algemeen directeur dr. Philippe Leroy. Dirk Thielens maakt na negen maanden in het Sint-Pietersziekenhuis opnieuw voltijds deel uit van de directie van het Iris-net.  

De nieuwe CEO Philippe Leroy studeerde geneeskunde aan de Facultés Notre-Dame de la Paix in Namen van 2002 tot 2005 en aan de UCL in Brussel van 2005 tot 2009. Tijdens zijn opleiding was hij onder meer actief bij de ngo ‘Défi Belgique Afrique’ die Belgische burgers wil sensibiliseren voor een beter begrip van mechanismen van ongelijkheid wereldwijd.

Philippe Leroy studeerde verder aan de Stanford University Graduate School of Business waar bij een MBA haalde en een getuigschrift ‘Public Management and Social Innovation’. Sinds 2011 werkte hij vooral voor The Boston Consulting Group in Brussel, een internationaal adviesbureau voor bedrijfsstrategie.

Dirk Thielens werd Algemeen Directeur van het UMC Sint-Pieter na het vertrek van Patrice Buyck. Zij is nu Chief Operating Officer in het Brusselse Hôpital Erasme.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.